Ensenyar valencià: necessites recursos per a les classes de llengua?

Si eres docent de llengua i necessites recursos per a les teues classes de valencià, possiblement t'interessen els recursos que et mostrem en l'article de hui. Sovint busquem solucions lluny de nostaltres i, per això, poden passar desapercebudes aquelles que tenim més a prop. És el cas dels recursos de valencià que veurem tot seguit, i és que la font no és una altra que la pàgina web de la Diputació de València!

Si accedeixes a l'apartat "aprendre valencià", dins de "normalització lingüística", accediràs a un panell ben sucós de recursos de llengua. Hi trobaràs:

  • Lectures i pronunciació
  • Dictats de textos i de frases fetes
  • Consells de redacció
  • Pràctiques de morfologia, lèxic i sintaxi
  • Fitxes i preguntes freqüents

 

A continuació, hi trobaràs tres enllaços amb activitats digitals:

  1. Escolta, llig i respon. Aquests exercicis consisteixen en escoltar una locució, llegir atentament la proposta de text i, a continuació, contestar algunes preguntes i triar-ne l'opció correcta. Inclou solucionari.
  2. Aprén situacions de cada dia. Exercicis per a la pràctica oral a través de situacions quotidianes, com ara salutacions, mitjans de transport, relacions familiars, les hores, etc.
  3. Practica converses curtes. Ací trobaràs un lot de temàtiques amb converses curtes per a llegir i escoltar. Les temàtiques versen sobre la ciutat i el turisme, el món del treball i el temps lliure, gustos, preferències i costums, identificació personal, entre moltes altres.

 

Per a treballar dubtes lingüístics concrets, et resultaran de gran utilitat les imatges explicatives dels doblets ('data' o 'dada', 'cadascú' o 'cadascun'), de la 'h', la regla de 'XeReSa' o els 15 accents diacrítics així com els enllaços a un fum de recursos online de llengua. Fes clic ací per a accedir directament a la pàgina de dubtes lingüístics.

 

COMPARTIR:

Vols saber més? Subscriu-te al nostre butlletí