Aplicacions educatives per a la docència online (part 1)

Durant aquest confinament els docents esteu descobrint el món de la docència a distància. No ha estat un descobriment progressiu sinó més bé un capbussament de la nit al matí provocat per la COVID-19. Haureu comprovat que existeixen un fum d'aplicacions i programes destinades a aquesta finalitat i, per això, en aquest article vos parlarem de les aplicacions recomanades per a l'ensenyament a distància. Segurament, moltes d'aquestes ferramentes educatives han vingut per a quedar-s'hi ja que, tal i com comprovareu, són de gran ajuda per a fer de l'aprenentatge un procés divertit i aconseguir així la implicació del vostre alumnat.

 

Wordwall
https://wordwall.net/es

Aplicació que permet crear els teus propis recursos docents. Per exemple, permet crear activitats personalitzades, com ara, qüestionaris, búsqueda de parells o jocs de paraules, entre moltes altres. Podeu imprimir les activitats o jugar directament en pantalla.

Pots inspirar-te amb els exemples que ja ha creat la comunitat d’usuaris de Wordwall, on hi trobaràs activitats digitals per a totes les matèries, des de matemàtiques a geografia passant per llengua: conjugació dels verbs, taules de multiplicar, geografia, història, sinònims, vocals, etc. 

app educativa worldwall

 

Kahoot
https://kahoot.com/

El lema d’aquesta aplicació educativa és “Make learning awesome!”, és a dir, “aconsegueix que l’aprenentatge siga fantàstic! Podeu crear el vostre propi Kahoot o triar entre els jocs disponibles. L’èxit de la ferramenta es basa en transformar l’aprenentatge en un joc, implicant així els estudiants especialment en situacions d’ensenyament a distància, ja que l’alumnat podrà jugar des de casa de manera online. Per descomptat, no oblidem que també es pot jugar a l’escola.

Per a començar, cal crear el joc d’aprenentatge o una prova sobre qualsevol tema. A continuació, podeu organitzar un joc en directe llançant-lo mitjançant un projector o bé amb dispositius remots. Per a unir-se a un Kahoot cal introduir un PIN proporcionat per l'amfitrió.
Uneix-te a un cahoot amb un PIN proporcionat per l'amfitrió i respon a les preguntes del dispositiu. A la seua pàgina web trobareu tutorials sobre el funcionament de l’aplicació així com audiovisuals explicatius que aborden l’ensenyament a distància.

app educativa kahoot


Flipgrid
https://info.flipgrid.com/

Amb Flipgrid pots treballar l'expressió oral a distància fomentant breus debats audiovisuals sobre els temes tractats a l’aula. En primer lloc, crearem una graella per a la nostra classe o grup, després, publicarem un o diversos temes per a debatre i, finalment, compartirem el Flipgrid amb l’alumnat mitjançant un enllaç o codi. Els estudiants compartiran els seus vídeos on expressen les seues idees i opinions com si d’una xarxa social es tractara.

app educativa flipgrid

 

 

Seguirem parlant-ne en futurs articles. Mentre, vos convidem a visualitzar els webinars per al professorat de llengua al canal de YouTube de Bromera. Es tracta d'una sèrie de webinaris on els docents Lola Moreno, Alfredo Romero, Chuso Gómez i Eliseo Vercher parlen de noves metodologies per a l'aula i propostes concretes d'activitats engrescadores i avaluables telemàticament.

COMPARTIR:

Vols saber més? Subscriu-te al nostre butlletí