Teatre a l’aula, una proposta de Micalet Teatre

El teatre pot ser un gènere complicat de tractar a l’aula perquè l’alumnat no sol estar acostumat a la seua lectura. Tanmateix, oblidem tot el potencial que té aquest gènere per als més menuts que encara estan formant la seua capacitat lectora i també la comunicativa.

Amb una lectura de teatre, a banda de practicar la mateixa lectura (valga la redundància!), també podem tractar altres àmbits com l’expressió oral i corporal, l’empatia o la reflexió crítica. Una proposta molt interessant és la que ofereix la col·lecció de Bromera, Micalet Teatre, que és una de les més valorades pels docents perquè inclou un annex de propostes i consells vinculats a la pràctica teatral. Una de les novetats és el tercer volum de l’exitosa sèrie de Fani Grande i la seua protagonista Empar.

Famosa per les aventures d’Empar, fallera major infantil i Empar i Jaume el Primet, aquest curs arriba Empar, la becadeta i el ‘patriarcat’ on Grande aprofita per a tractar temes com la igualtat, l’ecologisme o les xarxes socials.

El teatre, en definitiva, posa a disposició d’alumnat i professorat eines dinàmiques i fresques per tal d’abordar temes a l’ordre del dia com els proposats per l’autora Fani Grande. Des d’una lectura dramatitzada, passant per una crítica de la lectura a una representació de diverses escenes, el teatre posa l’espai per reflexionar a l’aula i per treballar diversos recursos comunicatius i expressius.

Què penseu de la importància del teatre a les aules per tal de transmetre valors? Quines obres heu representat a classe?

 

Llegeix un fragment d'"Empar, la becadeta i el 'patriarcat'" ací.

COMPARTIR:

Vols saber més? Subscriu-te al nostre butlletí