Pla Lector 5é de Primària

Poemes sense diminutius

Carles Cano

Il·lustració: Paco Giménez

Els astres, les estacions, l’escola i fins i tot l’abecedari tenen versos dedicats en aquest volum de poesia, que inclou altres sorpreses per als lectors: embarbussaments, endevinalles, un petit bestiari i moltes idees per a jugar amb les paraules.

Pàgines: 104

ISBN: 978-84-9824-058-0

El secret de Meritxell

Vicent Enric Belda

Il·lustració: Jordi Vila Delcòs

Un gat capgira la vida de Meritxell, que viu amb la tieta Mercé mentre el pare, que és arqueòleg, treballa en una excavació i la mare, que es dedica a la poesia, s’està a París. Els gats eren animals sagrats a l’antic Egipte, i fins i tot tenien una deessa, Bastet, protectora de la família. Meritxell i el seu amic Joel estan a punt de descobrir l’enorme poder de Bastet, ja que un sortilegi la converteix en un ésser molt diferent.

Pàgines: 136

ISBN: 978-84-9824-890-6

El guardià dels cinc secrets

David Navalón

Il·lustració: Esperança Martínez

A Albert no li fa il·lusió passar uns dies al poble amb el iaio, lluny de l’ordinador i el telèfon mòbil. I és que no pot imaginar que allà l’espera una aventura millor que la de qualsevol videojoc. Amb el seu iaio, s’endinsarà en un món de llegendes i haurà de descobrir cinc secrets amagats per a convertir-se en guardià de la serra del Benicadell.

Pàgines: 112

ISBN: 978-84-9026-204-7

El contingut de cada carpeta es pot personalitzar canviant alguns dels títols anteriors pels llibres següents, o inclús afegir-ne alguns d’Algar Editorial.

Per a més informació, contacteu amb el vostre promotor de la zona.

Bernat, un científic enamorat

Pep Castellano

Il·lustració: Jorge del Corral

Marta, una xiqueta encisada pel futbol, ha aconseguit introduir-se en el laboratori de Bernat Arrufat, un científic boig d’amor i de ciència. Els dos hauran d’apanyar-se-les per a eixir dels embolics a què uns experiments molt especials els portaran.

Pàgines: 128

ISBN: 978-84-9824-648-3

L’hivernacle del terror

Jenny Nimmo

Il·lustració: David Roberts

L’avi de Daniel alimenta amb pocions secretes les plantes de l’hivernacle. Alguna cosa s’amaga al fons del jardí. Primer desapareix l’àvia Green sense deixar rastre i, després, el gosset Stanley. Qui serà la pròxima víctima?

Pàgines: 86

ISBN: 978-84-9824-071-9

Contes amb tinta blava

Ferran Bataller

Il·lustració: Roberta Bridda

Pau té un ofici ben curiós: escriure històries per a fer que la gent siga feliç. Per sort, té la complicitat del gos Misteri, el seu amic inseparable. Del bolígraf amb tinta blava de Pau naixeran un munt de contes: el de l’home dels esternuts, el del tramvia Avaria, el de l’home de la son...

Pàgines: 120

ISBN: 978-84-9824-098-6

Les vacances de Saïda

Eva Peydró

Il·lustració: Horacio Elena

Saïda viu al Sàhara i arriba a casa de Ferran, per passar les vacances d’estiu, carregada amb roses del desert i savieses ancestrals. La convivència de dos mons tan llunyans els enriquirà i els enfrontarà a actituds ben diferents: del racisme a l’acolliment més solidari.

Pàgines: 72

ISBN: 978-84-7660-719-0

Contes dels Grimm

Eduard Costa

Il·lustració: Fran Parreño i Lucas Soriano

Els germans Grimm estan a punt d’ultimar el seu recull de contes populars quan troben una fira ambulant. Allà descobriran uns relats fabulosos que finalment inclouran en el recull que els donarà fama universal.

Pàgines: 112

ISBN: 978-84-9824-589-9

Qui la rima l’endevina

Maria Dolors Pellicer

Il·lustració: Paco Giménez

Un llibre amb més de 50 poemes que conviden a jugar amb les rimes. El món de l’escola, la natura, personatges de contes i altres temes ben familiars, sorprenen els lectors vers a vers, alhora que van proposant endevinalles molt divertides. Vols provar-ho? A rimar i endevinar... tot és començar!

Pàgines: 96

ISBN: 978-84-9026-139-2