Naix un canal de recomanacions de llibres en valencià

Les noves formes de comunicació social posen a l’abast dels lectors un ventall de recursos molt variat per a poder compartir les seues experiències de lectura. Instagram, Pinterest, Twitter... són utilitzats com a aparadors de recomanació de llibres. Les fórmules evolucionen i són cada vegada més originals. Amb pocs caràcters o, fins i tot amb una sola imatge, els usuaris generen recomanacions lectores de gran impacte. Dins d’aquest àmbit, han proliferat en els darrers anys els bibliotubers, joves que lligen quasi compulsivament i pengen les seues recomanacions en canals de Youtube. Un fenomen que ha guanyat molt seguidors a Amèrica del Sud i que s’està exportant a altres llengües.

Amb l’objectiu de promocionar aquest fenomen en la nostra llengua, i vinculat al projecte Emociona’t, Bromera ha posat en marxa un canal de recomanacions lectores en valencià a la plataforma Youtube. Els joves lectors valencians estan convidats a fer les seues pròpies recomanacions i enviar-les al correu emocionat@bromera.com per tal de consolidar aquest espai i poder compartir les seues experiències amb altres joves. Donat que un dels pilars de la nova proposta metodològica d’Emocionat treballa en profunditat la lectura en veu alta i els discursos orals, pensem que aquest és un espai ideal per a compartir els resultats d’aquesta experiència.

Un espai obert i participatiu

Més enllà d’impulsar el fenomen bibliotuber en valencià, hem introduït entrevistes amb els autors i autores fetes per alumnes per tal de despertar l’interés per la lectura del llibre i de donar visibilitat als nostres escriptors i a la literatura infantil i juvenil. En aquesta línia, pretenem que el canal siga obert i participatiu, i es consolide com un espai de referència on també les famílies i els docents s’animen a participar contant la seua experiència de lectura. Justament dirigit a famílies i a docents, s’hi ha inclòs una sèrie de peces audiovisuals, protagonitzades per l’actor Nelo Gómez, amb idees, estratègies i receptes per a encomanar la passió pels llibres als més joves. Entra ja al canal de Youtube Emociona’t amb la lectura!

COMPARTIR:

Vols saber més? Subscriu-te al nostre butlletí