Urbà Lozano Rovira guanya el Premi Enric Valor de Novel·la

22-3-2017

L’obra es publicarà en Bromera la pròxima tardor

 

Vindrà la mort i tindrà els teus ulls és el títol de la novel·la amb la qual Urbà Lozano ha guanyat el XXII Premi Enric Valor de Novel·la en valencià 2016, impulsat per la Diputació d’Alacant i dotat amb 20.000 euros. La novel·la es publicarà en la col·lecció L’Eclèctica la pròxima tardor.


El protagonista de la novel·la torna al seu poble després de passar una bona part de la seua vida a Sicília. D’entrada la tornada no és fàcil i es troba una mica estrany, però acabarà descobrint que la pàtria de cadascun té ben poc a veure amb himnes i banderes, sinó que més prompte està lligada a la gent que ens envolta. Gràcies al dietari personal, ens endinsarem en les seues memòries per a descobrir fets que ha ocultat durant tota la seua vida i que, ara, gràcies a la intimitat que li proporciona el diari, s’atrevirà a revelar.


Aquesta obra ha sigut seleccionada pel jurat –format pel diputat César Augusto Asencio, l’escriptor Rafael Poveda, la llicenciada en Geografia i Història Maria Ángeles Francés, i els filòlegs Isabel Marcillas i Gonçal López-Pampló– entre dènou originals.

 

 

Urbà Lozano Rovira (Alginet, 1967) és llicenciat en filologia catalana per la Universitat de València. En la seua trajectòria literària compta ja amb diversos reconeixements per obres com La màquina ronca (Premi Vila de Puçol 2005), Femení singular (Premi Vila de Teulada de Narrativa Curta 2006) o La trampa del desig (Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira 2011). En Bromera ha publicat també el llibre col·lectiu Subsòl i l’obra teatral Urgències vitals.

Tornar