Silvestre Vilaplana, guardonat als Premis Serra d'Or 2017 per 'La mèdium'

9-5-2017

L’escriptor alcoià Silvestre Vilaplana ha estat guardonat amb el Premi Crítica Serra d’Or Juvenil (Creació) per la seua novel·la La mèdium, editada a Bromera. Enguany, el certamen organitzat per la revista Serra d’Or ha celebrat la seua 51a edició que, anualment, distingeix les obres més destacades entre els centenars de títols publicats cada any.

 

Així, el jurat format per Mònica Baró, Montse Ginesta, Teresa Mañà, Joan Portell i Núria Ventura ha escollit La mèdium d’entre totes les novel·les de literatura infantil i juvenil publicades en la nostra llengua durant el 2016. La mèdium és un thriller que atrapa des de la primera pàgina amb una intensitat narrativa que va creixent a mesura que acompanyem la protagonista en la seva cursa per la supervivència.

 

Layza és una nena amb un poder extraordinari per a predir el futur. Aquesta virtut ha condicionat la seva vida des de petita, davant la incomprensió de la gent que l’envolta. Però quan la premsa coneix aquest poder, i, per tant, passa al domini públic, es veurà obligada a emprendre una cursa contra rellotge per tal de sobreviure. Diferents grups poderosos la persegueixen per controlar i treure profit del que la nena atresora. Cada cop, els reptes seran més grans i els entrebancs més difícils de superar. Com podrà una nena enfrontar-se a tants i tan poderosos enemics?


 

Silvestre Vilaplana (Alcoi, 1969) conrea, amb una habilitat extraordinària, la narrativa, tant per a adults com per a joves, i la poesia. La seva obra ha estat reconeguda amb premis com l’Alfons el Magnànim, el Blai Bellver de Narrativa o el de Novel·la Ciutat d’Alzira. Entre les seves obres juvenils destaquen Els dimonis de Pandora, La Frontera Negra, Les cendres del cavaller i Resurrecció, totes publicades a la col·lecció «Espurna». 

Tornar