Rodolf Sirera, guardonat en els XXVI Premis de la Crítica dels Escriptors Valencians

16-6-2016

La seua comèdia Trio ha aconseguit el Premi a la Millor Obra Teatral

El dramaturg Rodolf Sirera ha estat guardonat en els XXVI Premis de la Crítica dels Escriptors Valencians, convocats per l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, per la seua comèdia Trio –publicada en la col·lecció «Bromera Teatre»–, que ha obtingut el Premi a la Millor Obra Teatral. Trio és una peça fresca i enginyosa, «construïda amb la saviesa dramatúrgica d’un dels grans mestres del teatre en català», en paraules del jurat format per Xavier Aliaga, Enric Iborra i Mariola Nos en les categories d’assaig, narrativa i teatre.

 

El protagonista de l’obra, Òscar, un actor madur, acull a casa el seu amic David, també del gremi, que s’ha quedat sense feina. La particular convivència entre els dos –un estira i arronsa entre la lucidesa i la intel·ligència pràctica d’Òscar i l’esperit més desimbolt i lliure de David– es veu interrompuda i alterada per l’aparició de Micky, una noia molt més jove i astuta que ells dos que comandarà interessadament els moments de plenitud i de misèria que comparteixen, quan la relació passe a ser la d’un Trio imperfecte.

 

Rodolf Sirera (València, 1948) és llicenciat en Història i Filologia Hispànica, encara que treballa com a traductor, guionista i dramaturg. La seua tasca està molt vinculada a la renovació del teatre valencià, del qual n’és teòric, crític, investigador i editor. Des del 1984 és director de música, teatre i cinema de la Conselleria de Cultura de la Generalitat Valenciana. La seua obra ha estat guardonada amb premis com el de la Crítica Serra d’Or, el Premi Born de Teatre, el Premi Nacional de Teatre o el Premi Cavall Verd Jaume Vidal Alcover.

 

Tanquen la llista de guardonats Martí Domínguez en la categoria de narrativa, Antoni Ferrer en poesia, Anna Moner en assaig, Marc Granell en infantil i Lliris Picó en juvenil. El lliurament de premis tindrà lloc aquesta nit a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània en el transcurs d’una vetllada en la qual s’homenatjarà l’escriptora i professora Carme Miquel.

 

Més informació:

 

- Fitxa Trio

- Coberta

Tornar