"Per damunt dels nostres cants" guanya el XLIII Premi de Teatre Ciutat d'Alcoi

16-11-2017

Per damunt dels nostres cants, de Guillem Clua, ha sigut l’obra guanyadora del XLIII Premi de Teatre Ciutat d’Alcoi, un certamen literari ja consolidat que convoca l’Ajuntament d’aquest municipi valencià amb la col·laboració d’Edicions Bromera. L’obra, que serà publicada en la col·lecció «Bromera Teatre», va ser escollida per unanimitat pel jurat format per la presidenta de l’Associació Valenciana d’Escriptors de Teatre, Sonia Alejo, el professor i crític teatral Salvador Bataller i Gemma Miralles, actriu, dramaturga i directora escènica.


En aquesta edició eren 47 els originals que optaven al premi, amb procedències molt variades: 23 del nostre territori, 20 de Catalunya, 2 de Madrid, 1 d’Andalusia i 1 de les Illes Balears. Enguany, a més, la participació quasi ha duplicat la de l’any anterior i el jurat ha volgut remarcar l’alt nivell dels textos presentats. Cal recordar que el guardó compta amb una dotació de 8.000 euros i presenta la possibilitat d’estrenar l’obra guanyadora a la Mostra de Teatre d’Alcoi, si la producció es materialitza.


Per damunt dels nostres cants és un relat que atrapa el lector des del primer moment, amb personatges molt ben construïts. La trama està plena de tensions, mentides i rivalitats entre un pare i els seus dos fills, protagonistes d'aquesta història amb cops d'humor. El pare, Tomàs, ha posat una bandera de dimensions gegantines a la terrassa, un fet que resta de marc durant tota l'obra i que desencadena un seguit de reaccions d’allò més variades quan els seus fills ho descobreixen.


 

Guillem Clua (Barcelona, 1973) és llicenciat en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona, encara que també ha exercit de dramaturg, guionista i director. Treballa tant al teatre com a la televisió i compta amb una prolífica i reconeguda trajectòria. No és la primera vegada que l’autor guanya aquest guardó: en 2002 ja va obtindre el Premi Ciutat d’Alcoi per Invisibles i, en 2004, el va tornar a obtindre amb La pell en flames. Aquesta darrera obra ha estat traduïda a diferents idiomes i representada en diversos països d’Europa i als Estats Units.

Tornar