Pasqual Alapont guanya l’Alfons el Magnànim de Narrativa

15-6-2017

Josep Maria Balbastre i M. Carme Rafecas guanyen en les categories de poesia i poesia jove

La novel·la El mal que m’habita, de Pascual Alapont, ha sigut la guardonada amb el Premi  Alfons el Magnànim de Narrativa en Valencià. Es tracta d’«un excel·lent thriller psicològic  amb diàleg àgil», segons el jurat dels guardons.


Iconòstasi és l’obra guanyadora en la categoria de poesia en valencià. Aquest poemari de  Josep Maria Balbastre és una obra «d’estructura original, riquesa en les referències cultes i  un to compromés i ètic», segons han apuntat membres del jurat. «Es tracta d’un llibre  complex, però n’hem valorat l’originalitat», van assegurar.


Blanc Breu, de M. Carme Rafecas, ha resultat l’obra guanyadora del Premi de Poesia Jove  València Nova per unanimitat. La categoria de narrativa jove en valencià va quedar  deserta.


Les obres d’Alapont, Balbastre i Rafecas seran publicades per Edicions Bromera.


Respecte al dictamen, els representants del jurat dels premis organitzats per la institució Alfons el Magnànim de la Diputació de València van destacar l’elevada qualitat literària de les obres, que n’equilibra la quantitat.


Pasqual Alapont (Catarroja, 1963) ha desenvolupat el seu treball a cavall entre la literatura i el teatre. És especialment reconegut per les seues obres infantils i juvenils −autèntics èxits de vendes, com ara L’infern de Marta, publicat en Bromera i traduït al basc, el castellà, el gallec, el portugués i l’eslové−, a més de la novel·la Tota d’un glop i obres de teatre com ara Demà podries morir.


Josep Maria Balbastre (Ròtova, 1964) és llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat de València i actualment es dedica a la docència. Ha obtingut diversos premis per les seues obres, entre els quals destaca el Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians 2009 per Gradual. Una xicoteta mostra de la seua obra ha sigut traduïda al castellà i al portugués.


M. Carme Rafecas (Llorenç del Penedès, 1987) va estudiar educació social, antropologia i té estudis superiors en llengua catalana. Ha guanyat alguns guardons literaris com el Premi de Poesia Miquel Martí i Pol de Comissions Obreres (2015), participa en diferents espais literaris organitzant recitals i forma part d’antologies com Ser la nosa (2014) i Ventades de foc (2016).

Tornar