La venjança dels Panteres Negres, candidat al Premi Protagonista Jove 2017

9-6-2016

La venjança dels Panteres Negres, de Gemma Lienas, ha estat seleccionat pel Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil en la 21a edició del Premi de Literatura Protagonista Jove en la categoria de 15-16 anys. Es tracta d’un guardó organitzat pel ClijCAT que va nàixer amb el propòsit d’estimular en els joves la lectura d’imaginació.

 

L’obra seleccionada, guardonada amb el Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil, conta la història d’Òscar, un adolescent sense perspectiva de futur ni il·lusió si no fóra per la seua germana, Mabel, i pels col·legues de la banda, que el fan sentir part d’alguna cosa. En canvi, Baldo, el líder dels Black Panthers, és violent i seductor, i té un objectiu clar: liquidar Daniel, el traïdor que fa un any el va denunciar i va fer que l’inspector López l’humiliara davant dels seus. Després d’haver fugit de la ciutat quan van passar els fets, Daniel es veu obligat a tornar. Qui el trobarà primer, l’inspector López o els panteres?

 

Gemma Lienas (Barcelona, 1951) és autora de més de noranta títols per a tots els públics, com ara Vol nocturn o El final del joc, per a adults; El diari lila de la Carlota, Així és la vida, Carlota, Bitllet d’anada i de tornada o El rastre brillant del cargol, pel que fa als joves, o les sèries Emi i Max, La Tribu de Camelot o La fada Menta, per als més menuts. La seua obra, traduïda a deu llengües, ha sigut distingida amb els premis Andròmina de Narrativa, el de les Lletres Catalanes Ramon Llull, el de la Unesco per a la tolerància, la Menció d’Honor de l’IBBY, The International Board on Books for Young People, l’Odissea, així com amb la Medalla Francesc Macià al Treball de la Generalitat de Catalunya.

 

Una comissió d’experts en literatura per a joves ha seleccionat aquest llibre entre les obres en català que es presenten, en dos categories, a tots els centres d’ESO i Batxillerat i a les biblioteques de Balears, Catalunya i el País Valencià. L’objectiu del Premi de Literatura Protagonista Jove és aconseguir que el major nombre possible de xics i xiques lligen els llibres seleccionats i que es constituïsquen com a jurat dins de cada centre o biblioteca. La intenció és que els joves presenten i defensen els llibres davant dels companys i companyes per a, entre tots, nomenar el que consideren el millor llibre de l’any. Així, es pretén que la veu dels més joves es faça sentir, ja que tenen l’oportunitat de funcionar com a jurat amb repercussió més enllà del centre escolar i de la biblioteca.

 

Podeu consultar ací les bases del concurs.

 

Més informació:

 

- Fitxa La venjança dels Panteres Negres

- Coberta

- Primer capítol

Tornar