La lluita per la llibertat de les dones protagonitza les conferències d’aquesta setmana

25-10-2016

Aquesta setmana coneixerem el guanyador de la modalitat de teatre

tl_files/logos/logo_PLCA-web.jpg

 

El cicle de conferències al voltant dels XXVIII Premis Literaris Ciutat d’Alzira torna a posar el focus d’atenció en les dones. Dijous, 27 d’octubre, a les 19 h, tindrà lloc la ponència «Dona: cent anys de lluita per la llibertat», a càrrec de Rosa Regàs, en què la reconeguda escriptora farà palesa la necessitat de continuar treballant per eradicar la injusta diferència de tracte que encara reben les dones en tots els àmbits de la societat, alhora que repassarà els anys de la lluita per la igualtat que pràcticament ha protagonitzat en primera persona.


A més, el cicle aplega altres activitats com la que tindrà lloc dimecres, 26 d’octubre, a les 19 h, titulada «Espai Joan Fuster. Obert i plural», també a la Casa de la Cultura. Aquesta xarrada amb Salvador Ortells, coordinador de l’Aula Didàctica de Cultura Contemporània Joan Fuster, i Josep Antoni Fluixà, director de la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura, permetrà conéixer de primera mà el que aporta aquest museu i centre de documentació dedicat a l’autor de Sueca, tant per al professorat com per al públic en general.


D’altra banda, aquest divendres, 28 d’octubre, coneixerem l’obra guanyadora de l’XI Premi de Teatre Ciutat d’Alzira Palanca i Roca. L’Ajuntament d’Alzira farà públic el nom del guanyador del guardó, dotat amb 6.000 euros.


El cicle de conferències, que la vicepresidenta del Govern valencià, Mónica Oltra, va inaugurar la setmana passada, continuarà fins al 10 de novembre amb diferents ponències. Així, el cicle inclourà un diàleg entre l’expert Vicent Cucarella i la periodista Violeta Tena, sobre la necessitat d’assolir un futur sostenible i com l’economia pot ajudar en aquest sentit; també acollirà un altre diàleg entre la reeixida il·lustradora Rocio Bonilla i el director literari Gonçal López-Pampló, al voltant del complex procés de creació dels àlbums il·lustrats i dels diferents vessants del treball artístic de l’autora; i la conferència «Ciència per a millorar el món», que tancarà el cicle, presentada per la periodista Reis Juan i a càrrec del professor Pedro Gómez-Romero, guanyador del Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General de l’any passat, que ens convidarà a fer un viatge apassionant per a descobrir la relació entre ciència i tecnologia.


Trobareu tots els detalls en el programa complet:

Fulleja el programa en Flash
Descarrega el programa en PDF

Tornar