Francesc Rodrigo guanya el XV Premi de Poesia Vicent Andrés Estellés de Burjassot

13-1-2015

‘Alfabet del desig’ és el títol de l’obra guanyadora, que serà publicada en «Bromera Poesia»

El poeta valencià Francesc Rodrigo Segura ha resultat guanyador del Premi de Poesia Vicent Andrés Estellés pel poemari Alfabet del desig. Per unanimitat, el jurat ha declarat guanyador aquest poemari entre els 11 treballs presentats a la quinzena edició d’aquest prestigiós certamen dotat amb 9.000 euros. L’obra, amb un total de 40 poemes distribuïts en cinc capítols, serà publicada dins de la col·lecció «Bromera Poesia». 


Els membres del jurat han volgut destacar que Alfabet del desig «és una obra lleugera, que s’inscriu en un estil de poesia urbana contemporània, amb constants referents a la naturalesa, a través d’elements com l’aigua i la terra, al sentit de la vida i a l’absència d’aquests elements primaris en un aparent camí incert d’enyorança del propi origen». «Una obra summament metafòrica, en la qual caben moltes interpretacions», han determinat. 


Francesc Rodrigo Segura (Mislata, 1964) és professor de secundària de Llengua i Literatura Catalana i Castellana. Entre els seus poemaris es poden destacar Àmfores de foc, guardonat amb el Ciutat d’Elx de Poesia; Foc pàl·lid, Premi Benvingut Oliver de Catarroja, i Navegacions, Premi Manuel Rodríguez Martínez d’Alcoi. 


Per la seua banda, El capvespre de l’etern, de Jordi Navarri i Ginestà, ha estat l’obra guanyadora del VIII Premi VAE de Narrativa Científica de la UV-Estudi General 2014, amb una dotació econòmica de 3.000 euros.

Tornar