Èxit dels àlbums il·lustrats de Bromera a la 52a Fira del Llibre

3-5-2017

Destaquen les obres de Rocio Bonilla i els títols 'Enciclopèdia misteriosa dels éssers diminuts', 'Sensacionari' i 'El llibre secret de les princeses que també es tiren pets'

Bromera tanca la 52a Fira del Llibre amb un balanç molt positiu, sobretot pel que fa a les obres de literatura infantil i juvenil. En aquesta edició han sigut protagonistes les darreres novetats en àlbums il·lustrats. De fet, Sensacionari, de Bertomeu i Empar Bou, ha sigut un dels llibres més venuts de Bromera aquest cap de setmana. El cantant, a més, va oferir un concert amb alguns dels temes de l’obra. Continuant amb les obres per a primers lectors, l’Enciclopèdia misteriosa dels éssers diminuts, d’Alicia Casanova i Fernando Falcone, va ser un altre dels èxits de la Fira: els més menuts van poder gaudir d’un taller de creació literària de la mà de l’autora i es van poder emportar un exemplar signat.


A la cita literària tampoc van faltar altres àlbums de Bromera, alguns dels quals s’han convertit en clàssics, com De quin color són els besos?, Max i els superherois i La muntanya de llibres més alta del món, de Rocio Bonilla, o Les princeses també es tiren pets i El llibre secret de les princeses que també es tiren pets, d’Ilan Brenman.


D’altra banda, Poemes amb llum de lluna, de Maria Dolors Pellicer i il·lustrat per Paco Giménez, va tindre una gran acollida. El poemari es va presentar dilluns amb la presència d’ambdós autors, que després es van acostar a la caseta de Bromera per signar exemplars de l’obra. Altres títols destacats per als lectors més menuts són Quin sidral de campament!, de Pasqual Alapont, Aitana, investigadora privada, de David Navalón, Empar, fallera major infantil, de Fani Grande, i la col·lecció «Miniclàssics», una sèrie pensada per a acostar als més menuts els clàssics de la literatura universal de forma senzilla i divertida.


Així mateix, la literatura juvenil també ha estat representada a la Fira amb obres com El triangle rosa, de Silvestre Vilaplana, Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil, i Vampirs, friquis i tacons d’agulla, de Lluís Miret, finalista del Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil.


Si parlem de literatura per a adults, Amics per sempre, de Lluís-Anton Baulenas, obra guardonada amb el Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira, ha sigut una de les protagonistes. Durant el dilluns, l’autor es va acostar a les casetes 42 i 43 de Bromera per trobar-se amb els lectors, que es van poder emportar els seus exemplars dedicats.


A més a més, Andreu Escrivà, autor d’Encara no és tard, Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General, també va estar present a la Fira per signar la seua obra, que ha sigut una de les novetats d’adults més venudes el cap de setmana. Tanquen la llista de títols per a adults Cinc cadàvers, de Josep Franco, Premi Blai Bellver de Narrativa, Si ha nevat, de Paco Esteve i Beneito, Premi Enric Valor de Novel·la, i les novel·les de Pierre Lemaitre, especialment la seua última obra publicada a Bromera, Recursos inhumans, i la tetralogia protagonitzada per l’inspector Verhœven.


 

Així doncs, Bromera ha tancat la seua caseta a la 52a Fira del Llibre de València amb un molt bon resultat que ha superat les expectatives. La cita literària valenciana per excel·lència ha suposat una oportunitat excel·lent per a promocionar la millor literatura en valencià, i el gran nombre de lectors que s’acostaren a les casetes 42 i 43 és una prova clara de la vitalitat que presenta la nostra cultura.

Tornar