"El nen que va xatejar amb Jack Sparrow", candidat al Premi Atrapallibres 2017

8-6-2016

El nen que va xatejar amb Jack Sparrow, de Francesc Puigpelat, ha estat seleccionat pel Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil en la 12a edició del Premi de Literatura Infantil Atrapallibres en la categoria d’11-12 anys. Es tracta d’un guardó organitzat pel ClijCAT que va néixer amb el propòsit d’estimular en els infants la lectura d’imaginació.

 

L’obra seleccionada, guardonada amb el Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre, conta la història de Martí Blesa, un nen que guanya un concurs per mantenir un xat amb l’actor Johnny Depp, protagonista de les seves pel·lícules preferides, les de Pirates del Carib. Sembla impossible que un nen de dotze anys pugui conversar amb Jack Sparrow, però en Martí ho va aconseguir i després d’això tot va canviar...

 

Francesc Puigpelat (Balaguer, 1959) és escriptor i periodista. Es va llicenciar en Filosofia i col·labora habitualment amb el diari Avui i altres mitjans de comunicació. Al llarg de la seva trajectòria com a escriptor, ha conreat tant la literatura d’adults com la infantil i juvenil. A Bromera ha publicat també El retorn de Macbeth.

 

Una comissió d’experts en literatura per a infants ha seleccionat aquest llibre d’entre les obres en català que es presenten, en tres categories, a tots els centres de Primària i a les biblioteques de Balears, Catalunya i el País Valencià. L’objectiu del Premi de Literatura Infantil Atrapallibres és aconseguir que el major nombre possible de nens i nenes llegeixin els llibres seleccionats i que es constitueixin com a jurat dins de cada centre o biblioteca. La intenció és que els infants presentin i defensin els llibres davant dels seus companys i companyes per a, entre tots, anomenar el que consideren el millor llibre de l’any. Així, es pretén que la veu dels més menuts es faci sentir, ja que tenen l’oportunitat de funcionar com a jurat amb repercussió més enllà del centre escolar i de la biblioteca.

 

Podeu consultar aquí les bases del concurs.

 

Més informació:

 

- Fitxa El nen que va xatejar amb Jack Sparrow

- Coberta

- Primer capítol

Tornar