El llibre de Raimon i l’anunci de la publicació del Goncourt tanquen el 30è aniversari de Bromera

24-11-2016

L’acte de presentació del llibre Raimon. Paraula i cant va posar el punt final al trentè aniversari d’Edicions Bromera ahir a Barcelona

(d'esquerra a dreta: Gonçal López-Pampló, Raimon i Antoni Batista, ahir al Col·legi de Periodistes de Catalunya, on va tenir lloc la presentació de Raimon. Paraula i cant)

 

 

La celebració dels seus 30 anys de trajectòria en el món editorial ha fet del 2016 un any intens per a Edicions Bromera amb nombrosos actes que acabaven ahir a Barcelona amb la presentació de Raimon. Paraula i cant, d’Antoni Batista. Com va explicar Gonçal López-Pampló, director literari de Bromera, a l’acte, aquest títol és especial perquè «dedicar un llibre a Raimon comparteix amb Bromera l’objectiu d’actuar des de la normalitat i amb ambició». És per això que s’ha fet una aposta important per la qualitat no només del text, sinó també de l’edició, de gran format, que inclou nombroses fotografies. 


L’autor, el periodista, musicòleg i escriptor Antoni Batista, va fer èmfasi en el plaer que ha suposat escriure Raimon. Paraula i cant «com a fan, com a periodista, com a acadèmic i com a amic» i comptar amb la complicitat de Bromera per crear «aquesta petita joia» en la qual tant l’autor com l’editorial han invertit «tant d’afecte».


Per la seva banda, Raimon –qui ha supervisat el llibre en les diferents fases de l’edició– es va mostrar satisfet del resultat perquè es tracta d’«un llibre rigorós, molt bonic de veure i amb fotografies precioses» i, fins i tot, va explicar que llegir-lo «m'ha servit per a descobrir coses sobre mi de les quals no n'era conscient». 


Raimon. Paraula i cant fa un recorregut per la trajectòria vital de l’artista valencià, tant des d’una perspectiva musical com humana. La seva publicació coincideix amb l’anunci de la gira de comiat d’aquest cantant imprescindible, de manera que esdevé una contribució clau per a la difusió d’una obra de projecció internacional.


L’autor de Raimon. Paraula i cant és Antoni Batista (Barcelona, 1952), qui ha compaginat la seva tasca com a docent en diferents universitats amb el treball en mitjans de comunicació com La Vanguardia o amb el càrrec de director de diferents revistes musicals. Ha sigut director d’Anàlisi i Estratègia del Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya i director de Comunicació de l’Institut Ramon Llull i del Gran Teatre del Liceu.


Bona notícia per tancar els 30 anys


Les celebracions pel 30è aniversari d’Edicions Bromera acaben amb la publicació d’aquest volum dedicat a Raimon, però també amb nous i engrescadors projectes per a un futur molt pròxim. En aquest sentit, Gonçal López-Pampló va anunciar molt satisfet la publicació, per al primer trimestre del 2017, de la novel·la guanyadora del Premi Goncourt 2016, el més prestigiós de les lletres franceses, que s’ha atorgat aquest mateix novembre. Es tracta de Cançó dolça, de l’escriptora francomarroquina Leïla Slimani, una novel·la colpidora que relata l’assassinat de dos infants a mans de la seva mainadera.


Cançó dolça serà la segona novel·la guardonada amb el Premi Goncourt que s’incorpora al catàleg de Bromera. La primera va ser Ens veurem allà dalt, de Pierre Lemaitre, un títol que va ser clau en la projecció internacional del seu autor, qui ha triomfat entre els lectors en català també amb la saga negra de l’inspector Camille Verhœven. 



 

Tornar