Bromera presenta una novel·la sobre el procés i la consulta del 9N

30-8-2016

El llibre conté un epíleg escrit per l’antropòleg Manuel Delgado.

 

L’última novel·la de l’escriptor Joanjo Garcia, Arribarà el dematí, arriba aquest setembre com una de les novetats més destacades d’Edicions Bromera. A partir de la veu de la jove protagonista, Laura Tormos, l’autor aborda les preocupacions i els anhels col·lectius al voltant de la identitat pròpia coincidint amb el referèndum d’Escòcia i les grans mobilitzacions prèvies a la consulta del 9N.

 

L’obra es presentarà el 9 de setembre en el marc de la Setmana del Llibre en Català. A més de Joanjo Garcia, hi intervindran l’antropòleg Manuel Delgado, el periodista Tian Riba i el director literari de Bromera, Gonçal López-Pampló.


 

Abans d’aquesta presentació, tindrà lloc el llançament del videoclip que acompanya el llibre. Es tracta d’un treball musical realitzat per Tomàs de los Santos i Flora Sempere (El Diluvi) que esdevé un homenatge a la cançó «Als companys» d’Ovidi Montllor, que ha inspirat també el títol de la novel·la de Joanjo Garcia, Arribarà el dematí.

 

A més, al canal de YouTube de Bromera, ja es pot veure el booktràiler de la novel·la, en el qual han col·laborat diverses veus de l’àmbit cultural, com les  de les escriptores Núria Cadenes i Muriel Villanueva, la cantautora Mireia Vives, la periodista Amàlia Garrigós, la llibretera Irene Jaume i Marta Cordomí, regidora de la CUP a l'Ajuntament de Cardedeu 


 

Arribarà el dematí, una recerca de la identitat


Al setembre del 2014, Laura Tormos torna a Barcelona acompanyada d’un interrogant que l’ha perseguida sempre: per què la mare es va suïcidar? Les visites als familiars de l’Arboç, el paisatge de la infantesa, la troballa de les lectures i els objectes personals de la mare, i la necessitat de construir-se una veritat, l’empenyen a desempolsar una mort que no ha entès mai. Tanmateix, darrere d’aquesta investigació hi ha la voluntat d’edificar la identitat pròpia coincidint amb el referèndum d’Escòcia, l’efervescència independentista i les grans mobilitzacions prèvies a la consulta del 9N. Així, durant aquest procés –paral·lel al polític–, la protagonista esdevindrà cronista de les preocupacions i dels anhels personals i col·lectius.

 

Joanjo Garcia (València, 1977) és llicenciat en Història i ha exercit com a professor de secundària. L’any 2013 publicà la novel·la Quan caminàrem la nit, que va ser reconeguda amb el Premi Enric Valor. Després, ha publicat Aquell agost amb punt final, Tota la terra és de vidre, guanyadora del Premi de Narrativa Antoni Bru, i, més recentment, El temps és mentida, Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira. Tots els títols formen part de la col·lecció «L’Eclèctica» de Bromera i confirmen l’autor com una de les veus narratives amb més projecció de les nostres lletres.

 

 

 

Tornar